IDEA – Malý Pepek Mixtape vol. 1

Idea  – Malý Pepek Mixtape vol.1

Ty Nikdy Records

2006

 

 

Tak tu máme první rapovaný mixtape , o primát se postaral Idea z IdeaFatte. Tahle dvojka, jež se pristěhovala ze Zlína do Prahy , přibrala DJe Aku z Tábora a jako první vlaštovku vypustili 12" Máme Vás.

Malý Pepek je dobře odvedenej koktejl, nechybí jak vlastní produkce od Fatteho, tak i od prizvaných – Grimaso, DTonate, Jazzy a Mike Trafik, tak i rap do cizích podkladů – Sway – "Little Derak", Wiley – "Eskimo" a Foreign Beggars feat. Wildchild – "Let go". Najdeme tu i záznamy z rádia a to konkrétně asi z nejlepší CZ-SK radio show Sampler a jeden živáč z Ustí nad Labem.

Idea má svůj styl, není z toho cejtit někdo jiný, a když k tomu pripočítáme Fatteho  produkci alá "Máme Vás", je to celkem chutnej original drink. Konečně. Možná to bude chtít ještě promakat formu, jelikož někdy mám problém se chytit a vesele si po prvním poslechu pobrukovat části textů. Zárověn se Idea vyhnul klasické klišé nudnosti , má co říct, jen to chce více poslechů.

Co se týče samotných tracků, najdem tu perfektní zajetí do"Little Derek" od Sway, schválně si pusťtě i Dereka a porovnejte. Jsou tu povedené featuringy : "16 Bars" a "Ty Nikdy"  s Mojí Rečí, jenž doufám, že na dalších nahrávkách přidaj i něco více než jen klasický dobře odvedený battle a Tafrobem, jehož dravej hlas je velkou devízou. Dále Dalibor "Zverina" Janda a povedená věc "A2" a nálož "Diary of a MC" s Emdeem. Potěší i "Nejde to bez Tebe" a "Závěť", kterou asi momentálně jedu nejvíc. Některé věci možná tolik nevyzní kvůli své krátkosti, jako "7 hříchů" nebo nakládačku "MCs", která by se ale měla celá objevit na albu. Pozadu nezůstal ani DJ Aka, který opět dodal kvalitní scratche.

Celkově na tejpu nejdeme od všeho něco, možná bych přidal na délce, ale i tak jde o dobře odvedenou práci. Co je ale zajímavé, že pokud IdeaFatte splní plán na tento rok – dva 12", mixtape a na září chystané album a snad i další mixtape, vydají během jednoho roku více věcí, než některé CZ kapely za celou dobu své existence. K tomu přidejte odbornou ruku krále jihu Tomáše Sochůrka a na světe máme černého koně letošního roku. Malý Pepek za 180 Kč je dobrá volba. Z.

 

IdeaFatte – oficiální stránky

http://www.mixtape.ideafatte.cz

http://www.myspace.com/tynikdy

 

MIXTAPE MALÝ PEPEK VOL. 1:

1.  Intro (Beat: Fatte)
2.  Malý Pepek (Beat: Sway – Little Derek)
3.  Ty chceš, já mám (Beat: Fatte)
4.  16 Bars + Moja Reč (Beat: Dtonate)
5.  Sex o textu live (Beat: Fatte)
6.  Nejde to bez Tebe (Beat: Fatte)
7.  Diary of a MC + Emdee (Beat: Fatte)
8.  Pocta favoritům (Beat: Fatte)
9.  Mcs… (Beat: Wiley – Eskimo)
10.Ty nikdy + Moja Reč, Tafrob (Beat: Fatte)
11.7 hříchů live (Beat: Foreign Beggars – Let Go)
12.A2+ Zverina (Beat: Jazzy)
13.Závěť (Beat: Fatte)
14.Možná příště (Beat: Trafik)

Reklamy
Share

Napsat komentář